Bővül a családtámogatási rendszer

Bővül a családtámogatási rendszer

A kormány kiszélesítné azok körét, akik jogosultak lesznek a családi pótlékba beépülő rendszeres gyermekvédelmi támogatást felváltó kedvezményekre és kiegészítő támogatásra. Mintegy háromezer, szerény nyugdíjjal rendelkező nyugdíjas gyámként neveli unokáját, és eddig dupla gyermekvédelmi támogatásra volt jogosult. A kormány döntése értelmében az ő támogatásukat külön kérés nélkül kiegészítik az eddigi szintre, április 1-jétől pedig a mindenkori nyugdíjminimum 22 százaléka - jelenleg 5700 forint - jár nekik havonta. Emellett kétszer 7500 forintos kiegészítő támogatást is kapnak. (MTI)

Nem indítják Balogh Gyulát

Nem kapott a Fidesztől felkérést egyéni jelöltségre Balogh Gyula, az FKGP egykori főtitkára, aki 2002-ben a vásárosnaményi választókörzetben a Fidesz és az MDF közös jelöltjeként nyert. (MTI)

Maradnak a pártdelegáltak

Nagy valószínűséggel nem ment volna át a parlamentben, hogy az eddigi gyakorlattal ellentétben ne a frakciók jelöltjeit ültessék a médiatestületekbe. Ezzel indokolta Bogdán Tibor, az új médiatörvény tervezetét kidolgozó szakmai testület elnöke, hogy miért nem tettek javaslatot a politikát a közmédiumoktól jobban eltávolító megoldásra. (H. Z.)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.