Erős piaci pozícióban a Népszabadság

Erősödött a Népszabadság pozíciója az országos terjesztésű politikai napilapok között. A legfrissebb terjesztési adatok szerint ugyanakkor folytatódott ebben a körben a példányszám lassú elszivárgása, igaz, ez legkevésbé ugyancsak a Népszabadságot érinti.

Az előző esztendő harmadik negyedévének eladási adatai szerint az országos közéleti napilapok közül továbbra is kiemelkedően a Népszabadság példányszáma a legmagasabb, átlagosan 152643. Ez a szám ugyanakkor 2005 elejéhez képest 2,8 százalékos csökkenést mutat. A második legnagyobb példányszámú lap, a Magyar Nemzet év eleje óta 3,6 százalékos veszteséget elszenvedve havi 71 051 példányt értékesített. A Népszava 25 253 lappéldányt adott el, 3 százalékkal kevesebbet, mint az év kezdetekor. A Magyar Hírlapról auditált adatok nem állnak rendelkezésre. A birtokunkban lévő legfrissebb adat a tavalyi második negyedévről szól: ez - 1500-as példányszámveszteséggel - 16 500 értékesített újságról szól.

Az adatok összesítése azt mutatja, hogy az utolsó mért negyedévben a Népszabadság a politikai napilapok teljes piacának közel kétharmad részét foglalja el. Az olvasottsági mutatók szerint ennél is nagyobb a lap részesedése.

Érdekes, hogy míg a Szonda Ipsos felmérése szerint lapunk olvasói csak kis részben - hat százalék körül - olvasnak más politikai lapokat, addig csaknem minden harmadik Népszava-, illetve megközelítőleg minden második Magyar Hírlap-olvasó a Népszabadságot is megveszi. A Magyar Nemzet közönségének egyre növekvő hányada, jelenleg 17,2 százaléka olvassa a Népszabadságot is.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.