Budapest megelőzte New Yorkot az üzletemberek úti listáján

A figyelemre méltó 37. helyre sorolta Budapestet a The Economist az üzletemberek által legkedveltebb, nekik leginkább ajánlható úti célok listáján. A mértékadó brit gazdasági hetilap szerint a magyar főváros lenyomta Londont, Frankfurtot (am Main), sőt, New Yorkot is - az amerikai megapolisz a 48. helyen szerepel az üzleti találkozókra, konferenciákra legalkalmasabbnak tartott helyek lajstromán. A Napi Online által idézett cikk szerint az üzletemberek favoritja Kanada, a listát ugyanis Vancouver, Calgary és Toronto vezeti.

Az indexrangsor összeállításánál, a korábbi vizsgálatokkal ellentétben, már nem feltétlenül az anyagi tényezők domináltak. Az összehasonlítók figyelembe vették például a klímát, a biztonságot, az infrastruktúrát, a kulturális életet, a közlekedést, a kikapcsolódási lehetőségeket, a szállodák minőségét és a repülőtér megközelíthetőségét (ha ezt a tényezőt nem vették volna figyelembe, Budapest talán még jobban végzett volna - a szerk.).

Mint lapunkban nemrég hírül adtuk, Londonban Budapest volt már az első is. Az ugyancsak tekintélyes Economist Intelligence Unit gazdaságkutató intézet tavaly ősszel publikált tanulmányában a magyar fővárost tartotta a legélhetőbbnek a tíz új uniós ország fővárosa közül, a gazdasági hetilapéhoz hasonló mutatók alapján. Budapest elsősorban az áruellátás, a szolgáltatások, a kikapcsolódási lehetőségek, az oktatás és a lakások színvonala terén jeleskedett az intézet szerint.

Hírösszefoglalónk

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.