A vád: öngyilkos robbantási kísérlet a dimónai atomlétesítmény ellen

Vádat emeltek Izraelben egy palesztin férfi ellen, aki az izraeli hatóságok szerint öngyilkos merényleteket kísérelt meg végrehajtani a zsidó állam területén, egyebek között a dimónai atomlétesítmény ellen.

Izraeli igazságügyi források közlése szerint az ügyészség hétfőn ismertette a 22 éves Ramzi Szalah elleni vádiratot a dél-izraeli Beér-Seva város törvényszékén. A gázai övezeti Dzsabalíja menekülttáborból származó palesztin férfit két hete fogta el az izraeli hadsereg, amikor megpróbált behatolni a zsidó állam területére, testén egy robbanóanyagot tartalmazó övvel. Szalah a vádirat szerint kihallgatása során beismerte, hogy az al-Aksza Mártírjainak Brigádjai szervezetnek - a palesztin területeken kormányzó Fatah mozgalom fegyveres szárnyának - a tagja.

Az izraeli biztonsági erők kiemelt védelmet biztosítanak a dimóniai atomreaktornak; a védelmet úgy szervezték meg, hogy öngyilkos merénylőknek szinte semmi esélyük sincs eljutni a biztonsági szempontból különösen érzékeny területnek számító reaktor közelébe.

Palesztin rakéták Izraelre

Hat rakétát lőttek ki palesztinok Izraelre kedden reggel a Gázai övezetből, anélkül, hogy károkat, veszteségeket okoztak volna - jelentette be egy izraeli katonai szóvivő. A hat házi készítésű rakéta a Negev-sivatagban fekvő, dél-izraeli Szderót települést vette célba, ahol működésbe lépett a riasztórendszer - mondta el az izraeli illetékes. A rakétatámadás néhány órával egy izraeli "célzott likvidálás"  után következett be. A légicsapásban a radikális palesztin Iszlám Dzsihád szervezet három aktvistája, köztük egyik katonai felelőse veszítette életét. A palesztin szervezet közölte, hogy megbosszulja aktivistái halálát. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.