Több ezer adag meleg ételt osztottak

"Már nemcsak hajléktalanok álltak be a sorokba, hanem olyan idős vagy nagycsaládos emberek is, akiknek nem futotta az ünnepi ebédre" - nyilatkozták kérdésünkre olyan szakemberek, akik részt vettek a karitatív szervezetek karácsonyi melegétel-akcióin. Így aztán nem csoda, hogy sokan akadtak, akiknek nem jutott az ételből.

A humanitárius megmozdulások értelemszerűen a fővárosban voltak a leginkább jellemzőek. A Magyar Vöröskereszt Budapesti Szervezete valamennyi kerületben rendezett karácsonyi szeretetakciókat a kisjövedelműek, nyugdíjasok, kórházakban lévő magányos betegek, gyermekeiket egyedül nevelők, mozgássérültek vagy nagycsaládosok számára. Munkatársai és az őket segítő több száz önkéntes csaknem tizenkétezer embernek juttatott adományokat, mintegy tizennégymillió forint értékben. A szervezet az ünnepek alatt is folyamatosan működtette ingyenkonyháit a VIII. kerületben és Kőbányán, ahol naponta ötszáz-ötszáz hajléktalannak tudtak ebédet adni. Az Anyaoltalmazó Házban száz felnőttet és gyermeket láttak vendégül, szállóikon, nappali melegedőikben pedig már december 22-től folyamatos volt az ebéd- és a csomagosztás. A Bihari úti hajléktalanellátóban emellett szenteste négyszázan kaptak szendvicset, meleg teát, meleg ruhát.

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet a főváros XIII. kerületében osztott meleg ételt és forró teát múlt szerdától karácsonyig. Naponta legalább hatszáz hátrányos helyzetű ember fordult meg a helyszínen. A Petőfi csarnoknál hatezer adagot porcióztak. A Magyarországi Krisna-tudatú hívők ezer-ezer darab segélycsomagot osztottak ki a Blaha Lujza téren.

Szegeden hatszáz szociálisan hátrányos helyzetű, illetve nagy családban élő gyermeket ajándékoztak meg. Nagykanizsán Teleki László, az esélyegyenlőségi tárca politikai államtitkára várta meleg étellel a rászorulókat. Mintegy 36 millió forint értékben, kilencven tonna élelmiszer gyűlt össze a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Adni öröm karácsonyi akcióján. Ezekből csaknem 15 ezer csomag készült, egy részüket az önkormányzatok kapták a területükön élők támogatására.

A Blaha Lujza téren a Magyarországi Krisna-tudatú hívõk osztottak segélycsomagokat
A Blaha Lujza téren a Magyarországi Krisna-tudatú hívõk osztottak segélycsomagokat
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.