Rogán elhatárolódott Kerényitől

A Fidesz kampányfőnöke sem formailag, sem tartalmilag nem ért egyet Kerényi Imre kijelentéseivel; Rogán Antal erről a közszolgálati tévében beszélt.

Kerényi Imre egy celldömölki rendezvényen arra buzdította a jobboldal kampányához csatlakozó aktivistákat, hogy alakítsanak hadsereget. Azt is kilátásba helyezte, ha az ellenfél győz a választásokon, forradalmat csinálnak. "Én nem voltam jelen ezen a bizonyos rendezvényen, de ha tényleg azokat mondta, amiket a sajtóban olvasni lehetett, akkor ezekkel a mondatokkal sem tartalmukat, sem formájukat tekintve nem értek egyet" - mondta Rogán, hozzátéve: "Én személyesen nem forradalomra szerződtem, hanem arra, hogy változás legyen 2006-ban". A kampányfőnök hozzátette: véleményét elmondta Kerényinek is, aki "a maga művészi szabadságában minden valószínűség szerint fog még ilyeneket mondani" - bár reméli, ez nem így lesz.

Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője ezt kevésnek tartja - ő Orbán Viktor elhatárolódására vár. "A Fidesz elnökének évértékelő beszédéből fájdalmasan hiányzott egyetlen mondat, amelyben világosan leszögezte volna: a Fidesz többé nem tekinti a "Változás" mozgalom vezető személyiségének Kerényi Imrét - adta hírül tegnap, közleményben. A Magyar Demokrata Fórum viszont elhatárolódott Kerényitől, mert a fórumnak - miként azt közleményben tudatták - "sem szellemiségében, sem szervezetileg nincs köze a Kerényi Imre által mondottakhoz".

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.