Állami tulajdonba került a Szegedi Olimpiai Központ

Teljes egészében állami tulajdonba került a Szegedi Olimpiai Központ, egykori nevén a Gróf Széchenyi István Evezős és Kajak-Kenu Pálya. A szerződést szerdán írta alá a csongrádi megyeszékhelyen Botka László polgármester és Géczi Gábor, a Nemzeti Sportközpontok főigazgatója.

A pálya huszonöt éves története során összetett tulajdoni és használati viszonyok alakultak ki, a földterület állami tulajdon maradt, a kezelői jogokat a vízügyi igazgatóság gyakorolta, a felépítmények egy része pedig az önkormányzat tulajdonában volt - mondta a polgármester.

Ahhoz, hogy valóban komoly fejlesztéseket lehessen végrehajtani a központban, szükség volt a tulajdoni viszonyok rendezésére. Ezért a szegedi közgyűlés döntött arról, hogy a pálya önkormányzati tulajdonú felépítményeit és azok tartozékait térítésmentesen átadja az államnak - közölte Botka László.

A központ fejlesztése mellett a város érdeke az is, hogy a Szegednek olimpiai bajnoki címeket szerző versenyzők zavartalanul tudjanak készülni, ezért az önkormányzat megállapodott a Nemzeti Sportközpontokkal arról, hogy a pályát a sportolók évi 100 ezer forintos jelképes díj ellenében használhatják - tudatta a polgármester.

A hétfőn elfogadott 2006-os költségvetésben a parlament 428 millió forintos címzett támogatást hagyott jóvá a Szegedi Olimpiai Központ fejlesztésére - mondta Géczi Gábor. A főigazgató közölte, hogy a jövő évi síkvízi kajak-kenu világbajnokságra elkészülő fejlesztés részleteiről a központ folyamatosan egyeztet a szakági szövetséggel, az azonban biztos, hogy egyebek mellett új televíziós közvetítő rendszer és hajótároló épül. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.