Elrabolták egy amerikai iskola két tanárát Gázában

Elraboltak szerdán reggel két külföldi tanárt a Gázai övezet egyik amerikai iskolájából - közölték szemtanúk és palesztin biztonsági források.

A terrorakció a Gázai övezet északi részén fekvő Beit Lahija településen történt. Álarcos fegyveresek állították meg a tanárok gépkocsiját iskolájuk előtt, kiszállásra kényszerítették, majd  ismeretlen helyre hurcolták őket.

Két tanárt először belga, illetve holland állampolgárságúnak jelölték meg az említett források, később az előbbi esetében  ausztrálra helyesbítettek. Az elitnek számító American International  School vezetősége az emberrablás hírére hazaküldte az iskola mintegy 100 diákját.

Az akciót egyelőre egyetlen palesztin szervezet sem vállalta. A palesztin belügyminisztérium parancsot adott az elrabolt tanárok felkutatására. Az elmúlt hónapokban több külföldit, köztük  újságírókat raboltak el a Gázai övezetben, de végül valamennyien  épségben nyerték vissza szabadságukat. Az akciók célja általában a Palesztin Hatóság által bebörtönzöttek szabadon  engedése volt. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.