Indulhat a Köki átépítése

Egy év huzavona után rábólintott a főváros a Kőbánya-Kispest metróvégállomás átépítésének terveire. A főpolgármesteri kabinetértekezlet tegnap azzal a szabályozási keretterv-módosítással értett egyet, amely a korábbi száz helyett csak hetvenszázalékos beépítést tesz lehetővé a csomópont melletti területen. A húszmilliárd forint értékű fejlesztés során környezetvédelmi előírásokat is be kell tartania a befektetőnek, a kereskedelmi létesítményeken például zöld tetőt kell kialakítania. A főváros elvárása elsősorban az volt, hogy a Köki közlekedési csomópont jellege csökkenjen, és az egyfajta városi köztérré fejlődjön - mondta Nyáry Krisztián, a Főpolgármesteri Hivatal sajtóirodájának tanácsadója.

A Köki környékén barkács- és kertészeti áruház nyílna, a szomszédságában - az egykori napközis tábor területén - pedig hipermarket épülne, kétszintes, 1400 férőhelyes mélygarázzsal. A metrósínek felé eső oldalon a hipermarkethez kapcsolódva épül meg a P + R parkoló, felső szintjein multiplexmozival, bowlingpályával. A sínek felé eső oldalra kerül át a buszvégállomás is.

A kabinet arról is döntött, hogy 2010-től versenyeztetés keretében, pályázati rendszert alkalmazva ad engedélyt a főváros a Duna-parti kikötők használatára. A kérelmezőknek legfeljebb öt évre ad használati jogot a városháza.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.