Orbán: Többet vártunk

Orbán Viktor elismerte tegnap, hogy politikai siker az EU 2007-2013-as költségvetéséről született kompromisszum. Arról viszont nem nyilatkozott, szerinte is gazdasági kudarc-e ez Magyarország számára - a Fidesz legalábbis ezt az álláspontot képviselte szombaton.

A volt miniszterelnök azután tartott sajtótájékoztatót, hogy a Martonyi János vezette Szabad Európa Központ konferencián értékelte a brüsszeli kompromisszumot. - A saját terepén mindenki megfelelően harcolt Brüsszelben, de mi, magyarok többet vártunk a megállapodástól - tette hozzá Orbán.

A Fidesz elnöke szóvá tette, hogy a magyarok folyamatosan hátráltak. Az Európai Bizottság eredeti javaslata szerint (amelyet Kovács László EU-biztos is képviselt) Magyarország 25,4 milliárd eurót kapott volna az elkövetkező hét évre, de az Európai Parlament javaslata szerint is 24,9 milliárd eurót. A mostani kompromisszum szerint viszont (amelyet Gyurcsány Ferenc miniszterelnök ért el) 22,6 milliárd euró jut Magyarországnak.

Kérdésünkre, összességében hogyan értékeli a EU-költségvetést, Orbán Viktor közölte: "Ez egy olyan történet, mint a Kádár-rendszerben az áremelés volt." Először azt lehetett hallani, hogy 50 forinttal emelik a kenyér árát, és mindenki fellélegzett, amikor kiderült, hogy csak 25 forinttal. "De azt nem mondtam, hogy Tony Blair Kádár János legjobb tanítványa lenne" - tette hozzá a Fidesz elnöke.

Martonyi János és Orbán Viktor az uniós büdzsét értékeli
Martonyi János és Orbán Viktor az uniós büdzsét értékeli
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.