CNN: az iraki biztonságiak elszalasztották az-Zarkávit

Az iraki biztonsági erők elfogták, majd elengedték 2004-ben Abu Muszab az-Zarkávit, az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat iraki csoportjának vezetőjét, anélkül, hogy tudták volna, ki került a kezükbe - állította helyi idő szerint csütörtök este a CNN amerikai hírtelevízió egy magas rangú iraki vezetőre hivatkozva.

Huszein Kamal belügyminiszter-helyettes elmondta a tévének, hogy a leginkább keresett iraki terroristát, akinek a fejére az Egyesült Államok 25 millió dolláros vérdíjat tűzött ki, tavaly  elfogták, majd elengedték. Kamal további részleteket nem közölt. Egy megkérdezett amerikai illetékes nem zárta ki, hogy "ez lehetséges volt", de nem erősítette meg az értesülést. Az Irakban állomásozó amerikai haderő korábban azt közölte, hogy 2005 februárjában és áprilisában kis híján elfogták Zarkávit.

A 39 éves jordániai származású terroristát Jordániában 2002-ben egy amerikai diplomata meggyilkolásáért halálra ítélték. Csoportja számos iraki merénylet elkövetését vállalta Szaddám Huszein diktátor megbuktatása, 2003 áprilisa óta. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.