A "Dzsumbuj rehabilitációja": Göncz Kinga felfüggeszti az együttműködést

"Az ifjúsági, családügyi, szociális és esélyegyenlőségi miniszter a rendelkezésére álló információk alapján azonnali hatállyal felfüggeszti a 'Külső-ferencvárosi szociális városrehabilitációs program' elnevezésű projektben való együttműködését" - olvasható a minisztérium honlapján.

"Aminiszter tudomására jutott, hogy a projektben együttműködő partnerei aközigazgatás, különösen a gyámügyi igazgatás szabályaival legalizáljákminden szakmai és etikai normát sértő eljárásaikat (kilakoltatás,családok szétválasztása, anya és csecsemőjének elválasztása stb.)" - fogalmaz a közlemény, amely mindezt a szeptember 27-i megállapodás céljainak "cinikus megsértéseként" értékeli.

Göncz Kinga nem kíván "azegyüttműködési szándéknyilatkozat jelen körülmények között valófenntartásával további legitimitást nyújtani a szakmai és etikai normákatsértő gyakorlat folytatásához", ezért döntött úgy, hogy azonnali hatállyal felfüggeszti az együttműködést.

Göncz Kinga "változatlanul fenntartja Gegesy Ferenc polgármester úrnak tettajánlatát, amely szerint a családok elhelyezésében a szociális munkaeszközeinek használatával segítséget nyújt".

(forrás: icsszem.hu)

Göncz Kinga
Göncz Kinga
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.