Orbán: Adókerülő multik

Újra kell gondolni a multik helyzetét a magyar gazdaságban - hangsúlyozta Orbán Viktor a Fidesz elnöke a Gazdasági Konzultáció budapesti fórumán női vállalkozókkal tanácskozva.

A Fidesz elnöke szerint a vállalkozók egy része képes kibújni bizonyos adófizetés elől, másik része viszont nem, ám ők magyarok. Orbán éppen ezért úgy vélte: a magyar adórendszer munka-, család-, vállalkozó- és magyarellenes egyben.

A Fidesz elnöke ugyanakkor azt is hangsúlyozta: "olyan, hogy magyar gazdaság nincsen", hiszen két gazdaságot látunk, az egyik része sikeres, itt a nemzetközi nagy cégek és néhány tőkeerős magyar vállalat található, a másik rész azonban - a magyar kis- és középvállalkozások - a túlélésért küzd. Holott ez a vállalkozói réteg ad munkát 1,5 millió embernek Magyarországon.

A legnagyobb ellenzéki párt vezetője szerint a gazdaságot kiszolgáltatottság jellemzi, ami helyett védett gazdaságra lenne szükség. Kiszolgáltatottak a munkavállalók, de kiszolgáltatottak vagyunk a nemzetközi nagy cégeknek, a hitelezőknek és a hatóságoknak is - mondta Orbán. A kiszolgáltatottság ellen a verseny eszközével lehet védekezni, ahol lehet, be kell vezetni az árcsökkentő versenyt, meg kell szüntetni az árfelhajtó monopóliumokat, és le kell törni a luxusprofitot. Ahol azonban ez nem lehetséges, ott az államnak kell a hatósági ármegállapítás eszközével élni - tette hozzá a politikus, aki szerint így lehet eljutni a védett gazdaság állapotába.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.