Gyurcsány: haszonszerzők használták ki a nemzet fájdalmát

A miniszterelnök szerint Magyarországnak ártott az egy évvel ezelőtti, a határon túli magyarok kettős állampolgárságának megadásáról tartott népszavazás, mert "következményeként indulatosabb és mélyebb viták osztották meg a magyar nemzetet határon belül és határon kívül".

Gyurcsány Ferenc a közszolgálati rádióban kedden reggel elhangzott, hétfőn felvett interjúban hangsúlyozta: egy politikusnak nem csak az a felelőssége, hogy kérdezzen, hanem az is, tisztában legyen azzal, kérdésével mit idéz elő. Megismételte korábban többször megfogalmazott álláspontját, ami szerint a rossz kérdésre nem lehetett jó választ adni.

"Magyarország túlnyomó többsége nem támogatta ezt a kérdésfeltevést, én sem támogattam, és teljesen nyugodt a lelkiismeretem" - tette hozzá. Közölte, a népszavazáson feltett kérdést a felelőtlenség, a rövid távú politikai haszonszerzés kérdésének tartja, amivel kihasználták "a nemzet mély fájdalmát".

Úgy vélte, "amit erőszakkal szétválasztottak, azt erőszakkal nem lehet összeforrasztani, csak megértő nyugodt türelemmel és belátással". (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.