Orbán: a fiatalok összes álma teljesüljön

A 2006-os választás a jövő nagy kérdéseiről szól; olyan tágasabb világot kell teremteni, ahol a fiatalok összes álma teljesül - jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a Fiatalok a változásért elnevezésű rendezvényen.

Orbán Viktor elmondta, sokan gondolják, de tévedés az, hogy a 2006-os választás visszavágó, nem arról szól, hogy "a 2002-es választási vereséget most győzelemre akarjuk fordítani". A volt miniszterelnök úgy fogalmazott: "125 nap van hátra a választásokig. (...) Én érzem a puskapor szagát, érzem, hogy mi van a levegőben, és higgyétek el, nagy dolgok vannak készülőben. A tavaszi szelek nagy változásokat fognak hozni, érdemes mindenkinek mozgósítani az álmait". Mint mondta, a 2006-os választás nem a tegnapról, hanem a holnapról szól. Olyan országot kell építeni, ahová mindig érdemes visszatérni, ahonnét nem elmenekülnek az emberek, mert nincs elég állás, otthon és lehetőség - jelentette ki, felszólítva a fiatalokat, próbáljanak minél több energiát és időt kiszakítani az életükből azért, hogy a változásnak szentelhessék magukat. Véleménye szerint Magyarországnak új gazdaságra, államra és politikára van szüksége, az országnak jelenleg ugyanis egyszerre "koravén és tapasztalatlan" kormánya van, amely mindig arra keresi a választ, hogy mit miért nem lehet megcsinálni.

Szijjártó Péter, a Fidelitas elnöke beszédében arra szólította fel a több száz résztvevőt: vállalják, hogy a legnagyobb várostól a legkisebb faluig eljutnak a fiatalokhoz és elmondják nekik, van lehetőség a változtatásra. Mint mondta, a kormány nem váltotta be a fiatalokkal kapcsolatos ígéreteit, nem lett ingyenes jogosítvány, nem lett ingyenes utazás, és nem csökkent a diákhitel kamata sem. Közölte, azt tapasztalják, hogy a kormány hadat üzent ennek a nemzedéknek. A tanulmányait befejező minden hatodik fiatalnak "a pályakezdő munkanélküliség rémével" kell szembenéznie - tette hozzá.

A rendezvényen a Fidesz ifjúsági tagozatának szervezésével megbízott Loppert Dániel részleteket olvasott fel Nicolas Sarkozy üzenetéből, amelyet a francia Unió az Elnöki Többségért párt(UMP)elnöke a fiatalokhoz intézett. Ebben a francia politikus, egyben a belügyi tárca vezetője arra hívta fel "fiatal fideszes barátai" figyelmét, hogy jól döntöttek, amikor a politikusi pályára léptek. Mint írta, ő maga  a közösséghez tartozás élményét kapta a politikától és nyitottabbá vált  a világra. A politikai tevékenység alfája és omegája az egység - mutatott rá Sarkozy - , hozzátéve ugyanakkor, hogy   "soha ne hallgattassátok el az egység nevében a más véleményen levőket".

A Fidelitas vendége volt Lothar Mattha:us szövetségi kapitány és Nemcsák Károly színész is, velük a rendezvény műsorvezetője beszélgetett; politikáról nem esett szó. A beszélgetések végén Szijjártó Péter fidelitasos pólókat adott ajándékba a vendégeknek. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.