Al-Kaida-roham Ramadiban

Rövid időre álarcos lázadók vették át csütörtökön az iraki Ramadi város ellenőrzését, miután aknagránátokkal és rakétákkal lőttek egy amerikai támaszpontot és a helyi kormányzat egyik épületét - jelentették a hírügynökségek szemtanúkra hivatkozva.

A városban az amerikai hadsereg tisztjei éppen második megbeszélésüket tartották helyi törzsi vezetőkkel a szövetségesek kivonulásáról.

Mintegy négyszáz erősen felfegyverzett felkelő - akik az Abu Muszab az-Zarkavi vezette Iraki al-Kaida tagjainak mondták magukat - saját ellenőrző pontokat állítottak fel a város körül, és járőröztek, aztán pár óra múltán szétszéledtek. A támadók röplapokat osztogattak, a falakat pedig plakátokkal ragasztották tele, amelyeken közölték, hogy az Iraki al-Kaida elfoglalta a várost. (Az-Zarkavi) "hívei halomra fogják gyilkolni, és hazáig fogják kergetni az amerikaiakat" - hirdette az egyik röplap. Az amerikai hadsereg szerint azonban a város pillanatig sem volt a felkelők kezén, és nem történt semmi szokatlan - adta hírül a Reuters. A jelentések szerint a rajtaütés nem követelt áldozatokat.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.