Másfél milliárd forint támogatás 179 önkormányzatnak

Több mint másfél milliárd forint kiegészítő támogatást kap még ebben a hónapban 179 helyi önkormányzat - mondta az MTI-nek csütörtöki telefonos tájékoztatóján az MSZP-frakció önkormányzati munkacsoportjának vezetője.

A pénzügyminiszter múlt pénteki döntése értelmében 179 helyi önkormányzat, összesen 1 milliárd 519,5 millió forint összegű támogatásban részesül - közölte Jauernik István. A szocialista politikus elmondta: az önhibájukon kívül hátrányos helyzetben lévő helyi önkormányzatok támogatásának második üteméről határozva juttatnak forrástöbbletet még december hónapban az önkormányzatoknak.

A támogatást, ami nem pályázati pénz, hanem az önkormányzati törvényből következő - működési feltétel garanciáját biztosító - forrás, az e havi nettó finanszírozás keretében juttatják el a 179 önkormányzathoz - mondta Jauernik István. Ez a kiegészítő támogatás az összes önkormányzat csaknem egyharmadát érinti - jegyezte meg a politikus, aki hozzáfűzte: ennek a második ütemű támogatásnak összege kevesebb mint az "önkormányzati főösszeg egy százaléka". (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.