Áttért európai követett el terrormerényletet Irakban

Első ízben hajtott végre európai nő öngyilkos merényletet Irakban: a tettes Belgiumban született, s miután egy iszlám radikálishoz ment feleségül, áttért a muzulmán hitre - közölte kedden a Bel-RTL nevű belga rádióadó.

A Bel-RTL nem hozta nyilvánosságra a nő nevét, s a merényletről is csak annyit tudni, hogy az néhány hete történt, s hogy az európai titkosszolgálatokat már figyelmeztették erre az új  fejleményre.

Szakértők szerint a terroristák között világszerte egyre több a nő, de az újdonság, hogy közülük immár az európaiak is hajlandóak öngyilkos merényletekre.

Az elmúlt 25 évben az összes öngyilkos terrorakció mintegy 10 százalékát hajtották végre a gyengébb nem képviselői, de ők eddig szinte kizárólag közel-keletiek, vagy délkelet-ázsiaiak voltak. Ez az első eset, hogy bizonyítottan egy európai nő is szerepet vállalt ilyen bűncselekményben. A Bel-RTL szerint ugyanakkor a titkosszolgálatok már felfigyeltek arra a jelenségre, hogy Európában egyre nagyobb a nők részvétele az iszlám terrorhálózatokban. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.