ENSZ-ombudsmant javasol Dánia a terrorellenes harc ellenőrzésére

Dánia javasolni fogja, hogy az ENSZ-ben hozzanak létre emberi jogibiztosi tisztséget az ENSZ Biztonsági Tanácsa által összeállított,terroristagyanús személyek nevét tartalmazó listákra tévedésbőlfelkerült emberek megsegítésére - közölte Per Stig Moller dánkülügyminiszter egy lapinterjúban.

"A mód, amellyel a terroristák listáját felállították, megfelelő. A problémát csak az okozza, hogy lehetséges a tévedés. Előfordul, hogy vannak olyan személyek, akik szerepelnek rajtuk, holott nem kellene ott lenniük" - jelentette ki a Politiken című lapban csütörtökön megjelent interjúban a dán diplomácia vezetője.

"Ebben az esetben nagyon nehéz lekerülni a listáról" - fejtette ki Moller, aki jövőre kívánja benyújtani a vonatkozó javaslatot a Biztonsági Tanácsban, amelynek Dánia nem állandó tagja.

"Javaslatunk arra vonatkozik, hogy a Biztonsági Tanáccsal kapcsolatban álló ombudsmant nevezzünk ki, akihez panasszal lehet majd fordulni, ha valaki úgy gondolja, hogy igazságtalanul szerepel a listán" - hangsúlyozta a dán külügyminiszter.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.