Telefonos bon papírmunkával

December végéig jelentkezhetnek szolgáltatójuknál azok a rászorulók, akik 2006-ban igénybe szeretnék venni a vezetékes telefonszámlájukhoz kapható havi ezerforintos állami támogatást.

Novemberben érkezett az a hírlevél, amelyben a T-Com, az Invitel, a Hungarotel, az Emitel, valamint a Monortel arról tájékoztatja előfizetőit, hogy milyen feltételek mellett vehetik igénybe azt a havi ezerforintos állami támogatást, amivel az informatikai tárca járul hozzá a vezetékes telefonszámlához. Az igényeket december 31-ig, kizárólag postai úton lehet benyújtani, aki ugyan jogosult a hozzájárulásra, de ezt elmulasztja, jövőre egész évben elesik a pénztől.

Magyarországon nagyjából 200-250 ezer ember lehetne érintett az informatikai tárca "telefonbon" kezdeményezésében, ám az idén mindössze 30 ezer rászorult él a lehetőséggel. A havi ezerforintos állami hozzájárulást azok kaphatják, akik fogyatékossági támogatásban, magasabb összegű családi pótlékban, rendszeres szociális segélyben, időskorúak járadékában vagy alanyi jogon ápolási díjban részesülnek.

Mai napig nem tudni, miért ilyen visszafogott az érdeklődés a támogatás iránt. Benne lehet, hogy sokan nem szeretnek nyomtatványokat kitölteni, postára járni, igazoló dokumentumokat begyűjteni, mások viszont az összeget tartják kevésnek. De az is gondot okoz, hogy a legtöbb előfizető olvasatlanul dob ki mindent, ami a telefonszámla borítékjában a csekk mellett érkezik.

Ám ha megtalálja is a kérelmet - vagy internetről letölti -, akkor ennek kitöltögetése után másolatban csatolnia kell a szociális ellátásról szóló átutalási értesítést vagy bankszámlakivonatot, illetve azt a határozatot, amely bizonyítja, hogy valóban rászoruló. A jóváírás ezenkívül csak akkor lehetséges, ha a telefon előfizetője és a jogosult ugyanaz a személy. Így tehát nem elég, ha egy háztartásban fogyatékkal élő családtag is él, a nevére is kell íratni a telefont.

A kérelmet és az igazolásokat azoknak is be kell küldeniük, akik már idén is kapták a havi ezer forintot.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.