Korbács és börtön egy szaúdi tanárnak

Szaúd-Arábiában megkorbácsolás és három évi börtönbüntetés vár egy tanárra, amiért állítólag tiszteletlenül nyilatkozott buzgó muzulmánok szakállviseletéről.

A tanár úgy érzi, hogy radikális muzulmánok áldozata és fellebbezni szándékozik az ítélet ellen. Az Arab News című lap  hétfői jelentés szerint Mohammed al-Harbi sorsa ezekben a napokban  országszerte az első számú beszédtéma.

November 12-én három évi börtönbüntetésre ítélte egy bíróság a  fiatal tanárt. Emellett 15 héten át összesen 750 korbácsütést is el  kell szenvednie. Az ítélet meghozatala előtt a bíró meghallgatta  diákok és tanárok vádjait, akik azt állították, hogy a vegytan  tanára, akinek magának is rövid szakálla van, gúnyolódott jámbor  szakállas férfiakon, megakadályozta, hogy a diákok imádkozás előtt  elvégezzék rituális mosdásaikat és boszorkányságot űzött.

Ezzel szemben a tanár azt állítja, kollégái az Ain al-Juwa-i  középiskolában rossz néven vették tőle, hogy 2003-ban diákok előtt  élesen elítélte az al-Kaida terroristái által Szaúd-Arábiában  elkövetett öngyilkos merényleteket. Kollégái később arra használták  fel a 12. osztály diákjaival egy vizsga miatt támadt vitáját, hogy ellene uszítsák és vádaskodásra bírják tanítványait. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.