Brit kampány az iskolai kegyetlenkedés visszaszorítására

Országos problémává vált Nagy-Britanniában az iskolai kegyetlenkedés, angol szóval "bullying". A gyermekkínzás megszüntetését zászlajára tűző alapítvány, az NSPCC által a napokban közzétett felmérés arra az eredményre jutott, hogy minden három közül két tinédzser lány sanyargatta már társait életében, és a megkérdezettek 90 százaléka volt maga is fizikai és lelki megaláztatás áldozata az iskolában.

Szinte nem telik el nap, hogy az újságok ne adnának hírt kirívóan durva iskolai incidensről. Még ezek sorából is kiemelkedett múlt héten a 15 éves Natashia Jackman esete, akit két osztálytársnője öt helyen megsebzett egy ollóval. Az egyik szúrás csak milliméterekkel kerülte el bal szemét.

Hétfőn országos kampány kezdődött az iskolai agresszivitás visszaszorítására. Jacqui Smith oktatási államtitkár bejelentette, hogy azok a szülők, akiknek gyermekei megtámadják vagy fenyegetik társaikat, akár ezerfontos (371 ezer forint) pénzbírságban is részesülhetnek. A súlyos probléma tudatosítása, de leginkább megfékezése érdekében a hét során minden iskola megkapja a "gyötrésellenes" irányelveket tartalmazó füzetet, mely bizonyos fizikai beavatkozásra is felhatalmazza a tanárokat a fegyelem megőrzése érdekében.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.