Torta és áradó szeretet

- Misi, ide is dobjál már egyet édes testvérem! - kiabál egy előttem ülő köpcös, melegítős cigányember a szolnoki sportcsarnok lelátójáról a földszinten álló öltönyös férfinak, aki magyar zászlókat osztogat a Lungo Drom tizenöt éves születésnapjára rendezett jubileumi kongresszuson. A papírzászlók iránt kisebb a kereslet, azt tucatjával nyomják az emberek kezébe, de a résztvevők inkább a vászon trikolórt akarják. A hangszórókból bömböl a zene, majd Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke érkezik, de néhány perc múlva kimegy. A pódiumon maradt társai körében érezhető a zavarodottság, aztán kiderül, hogy elnökük egy másik elnök, Orbán Viktor elé indult, őt várja a sportcsarnok előtt. Közben odabent köszöntőt mond Lezsák Sándor és Turi-Kovács Béla is, de szavaikat alig hallja valaki, mert a résztvevők azzal vannak elfoglalva, hogy kinek leng és suhog jobban a zászlója.

Aztán feltűnik Orbán Viktor, ütemes "Viktor, Viktor" éljenzés kíséri, de először Farkas mond beszédet. Szervezetük immár átszövi egész Magyarországot: 872 tagszervezetük, 178 szövetséges szervezetük, 857 kisebbségi, és 88 települési önkormányzati képviselőjük van. - Erről még soha nem beszéltem, de most bejelentem: regisztrált taglétszámunk 25496 fő!

A kongresszus háziasszonya örül annak, hogy a teremben árad a szeretet, majd megkér mindenkit, hogy ne balról, hanem jobbról menjen fel a pódiumra, mert az az egyetlen, igaz út. Orbán Viktor szól a közönséghez. Szerinte a felnőtt ember arról ismerszik meg, hogy előbb hallgat, meghallgat, s azután cselekszik. Hangsúlyozza: a Fidesz kezet nyújt minden romának, aki tanulni, dolgozni, és a szegénységből felemelkedni akar. A szónoklatok végén egy háromemeletes tortát vágnak fel az egybegyűltek előtt. Az első szeletet Orbán Viktor kapja, a másodikat Farkas Flórián, majd a cigányszervezet megyei elnökei.

Két elnök üdvözli egymást: a házigazda Farkas Flórián, a vendég Orbán Viktor
Két elnök üdvözli egymást: a házigazda Farkas Flórián, a vendég Orbán Viktor
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.