Terrorriadó az indiai reptereken, fenyegetés a nyugati országoknak

Terrorveszély miatt India minden nagy repülőterén megszigorították a biztonsági előírásokat - jelentette be szerdán este Újdelhiben Praful Patel polgári repülésügyi miniszter. Mindaddig, amíg a veszély fennáll, a rendőrök rendkívüli szolgálatot teljesítenek a légikikötőkben. Az indiai hatóságok nem zárják ki egy repülőgép-eltérítési kísérlet lehetőségét. Éppen ezért  a beszállásig az utasok kézipoggyászát háromszoros ellenőrzésnek vetik alá mindaddig, amíg érvényben vannak a különleges biztonsági szabályok.

Terrorfenyegetés a nyugati országoknak

Újabb terroristamerényletekkel fenyegette meg a nyugati országokat egy nemrég Indonéziában talált videofelvételen egy álarcos férfi, akiről a hatóságok feltételezik, hogy Délkelet-Ázsia egyik  legkeresettebb terroristája. Az indonéz Metro TV-ben bemutatott felvételt az antiterrorista alakulatok katonái találták a múlt héten, amikor megrohanták az al-Kaidához kötődő Jemaah Islamiyah terrorszervezet egyik vezetőjének, Azahari bin Husinnak a rejtekhelyét.

A videón -  Jusuf Kalla indonéz alelnök szerint - Noordin Mohamed Top, a szervezet másik vezetője látható, aki arra figyelmezteti az Egyesült Államokat, Ausztráliát, Nagy-Britanniát és Olaszországot, valamint mindazokat, akik támogatják Bush amerikai elnök és Tony Blair brit  kormányfő politikáját, hogy újabb terrorcselekményekkel kell szembenézniük.

Míg a múlt heti támadásban meghalt Husint a Jemaah Islamiyah fő bombagyártójának tartották, a maláj Noordin Mohamed Topról az a hír járja, hogy az öngyilkos merénylők beszervezésének mestere. Mindkettőjüknek döntő szerepük volt a Bali szigetén 2002-ben végrehajtott öngyilkos merényletekben, amelyekben 202 ember halt meg. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.