Elárverezték a tüntető nő otthonát

Bár az eljárást megalapozó iratról igazságügyi írásszakértő és a Fővárosi Bíróság is megállapította, hogy hamis, tegnap elárverezték Szerencsi Sándorné házát.

Szerda délelőtt több mint tizenhétmillió forintért árverezték el a nemrég még az ügyészség előtt tüntető Szerencsi Sándorné házát. A liciten a hat évvel ezelőtt kezdődött ügy szereplői is felbukkantak.

Szerencsiné 1999-ben fizetési felszólítást kapott többmilliós tartozása rendezésére. Az aszszonynak - mint arról már többször beszámoltunk - tudomása szerint semmiféle adóssága nem volt, ezért nem értette, mire utalhat az okirat. Bíróságról bíróságra járt, míg végre közölték vele, hogy egy kölcsönszerződés rejlik az ítélet mögött. A hivatkozott iratban az áll, hogy tizenkét éve bizonyos Szemerédi István huszonötmillió forintot adott kölcsön neki kamatra. Az ügyletet két tanú - Dobos Gézáné és Nagy Jenő - is szentesítette.

Cikkünk megjelenése után a nő volt férje, Szerencsi Sándor megkereste szerkesztőségünket, és beismerő vallomást tett. Eszerint tíz évvel ezelőtt a törvényesség határát súroló ügyletekkel is foglalkozott. Ekkor került kapcsolatba a jelenleg már külföldön tartózkodó Szemerédi Istvánnal, aki megbízatásokkal látta el, majd életveszélyesen meg is fenyegette. A kölcsönszerződésre is ezért hamisította oda volt felesége nevét. Ez a fiktív ügylet lett a per alapja.

Szerencsi levélben beismerte tettét a bíróságnak és az ügyészségnek is. Ám hiába: az ügyet már jogerősen lezárták. A férfi igazságügyi írásszakértőhöz fordult, aki megállapította, hogy valószínűséggel ő ellenjegyezte a szerződést. Ezt a dokumentumot is elküldte a hatóságoknak. Ismét hiába. Állítása szerint az évek folyamán megbánta, amit elkövetett volt felesége ellen. Szerencsi Sándor a napokban tragikus hirtelenséggel elhunyt. Szerencsiné volt férje beismerő vallomása után perújítást kért. Ám semmi nem változott. A "tartozás" fejében - tudomásán kívül és részvétele nélkül - lezajlott bírósági tárgyalások, illetve ítélet alapján végrehajtóhoz került az ügy, aki a hölgy lakását lefoglalta, s tegnap el is árvereztette. (A bírósági ítélet szerint nem kizárt, hogy a felek esetleg szóban állapodtak meg a kölcsönről.) Az asszony kétségbeesésében legutóbb egy hétig tüntetett a Fővárosi Ügyészségi Nyomozóhivatal előtt. Kérte, hogy függesszék fel a tartozás behajtását. Jogi segítséget ígért neki dr. Bárándy György ügyvéd is. Tegnap mégis sor került az árverésre.

- Nem tudom hova költözünk a gyerekemmel - mondja Szerencsiné. - Elfoglaltságra hivatkozva dr. Bárándy nem foglalkozott az ügyemmel. Az új tulajdonos felajánlotta: kétmillió forint ráfizetéssel visszavásárolhatom a házat. De nekem nincs ennyi pénzem. Mások bűne miatt az utcán fogok kikötni.

Szerencsi Sándorné mások bûne miatt utcára kerülhet
Szerencsi Sándorné mások bûne miatt utcára kerülhet
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.