Merénylet Karacsiban egy amerikai gyorsétterem ellen

Merényletet követtek el a pakisztáni Karacsiban egy amerikai gyorsétteremnél kedden reggel, és legalább ketten meghaltak - közölte a pakisztáni rendőrség.

A legnagyobb pakisztáni város üzleti negyedében lévő KFC gyorsétterem előtt - a Sheraton és a Pearl Intercontinental szállodák közelében - gépkocsiba rejtett pokolgép lépett működésbe helyi idő szerint reggel háromnegyed kilenckor, amikor az utca tele volt munkába siető járókelőkkel. A gyorsétteremben tűz keletkezett, s több parkoló autó is lángra kapott, féltucatnyi jármű megrongálódott.

Szemtanúk szerint a mentők legalább 12 sebesültet szállítottak el, köztük súlyosan megégett, válságos állapotban lévő embereket. Az épületben, amelynek földszintjén a gyorsétterem üzemel, több olaj- és gázvállalatnak van irodája. A robbanás következtében jelentősen megrongálódott a hatszintes irodaépület földszintje, különösen a gyorsétteremben keletkeztek súlyos károk.

Rendőrségi források szerint a mintegy öt kilogramm robbanóanyagot rejtő gépkocsi a pakisztáni iparfejlesztési testület parkolójában robbant fel, ugyanabban az épületben, amelynek utcai frontján a gyorsétterem található. A gépkocsi helyén kétméteres kráter keletkezett. Az első jelentések szerint nem öngyilkos merénylet történt, a pokolgépet időszerkezettel vagy távirányítással hozták működésbe.

Az elmúlt hónapokban a gyorséttermi lánc két másik étterme ellen követtek el merényletet Karacsiban. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.