Időhúzás a MOB-ban?

Amint arról a Népszabadság november 9-i száma hírt adott, eddig négyen jelezték, hogy versenybe szállnának a MOB Aján Tamás lemondásával megüresedett főtitkári posztjáért. Megválasztása esetén dr. Kamuti Jenő és Császári Attila mellék-, Faragó Judit és Molnár Zoltán főállásban kívánja ellátni a munkakört. Információink szerint Kamuti és Császári e tisztséggel kapcsolatos (időbeni) elképzelése a MOB néhány elnökségi tagjából értetlenséget váltott ki, hiszen Ajánnal szemben éppen az volt a legfontosabb kifogás, hogy csak ideiglenesen tartózkodott Magyarországon, pedig pozíciója teljes embert kíván.

Mint megtudtuk, az elnökségi tagok többsége a vezető testület mielőbbi, alkalmasint e heti öszszehívását szeretné elérni, éppen azért, hogy kialakíthassa álláspontját arról, milyen főtitkárt is szeretne. Feltétel legyen-e például a főállású tevékenység, továbbá, hogy milyen kritériumokat támasszanak a jelentkezőkkel szemben (iskolai végzettség, nyelvtudás, szakmai gyakorlat, egyéb funkcióktól való függetlenedés stb.). Értesülésünk szerint néhány tisztségviselőnek - elsősorban Schmitt Pál elnöknek - nincs ínyére az előzetes, úgymond kritériumokat meghatározó ülés, jobban szeretné, ha (bármiféle egyeztetés nélkül) a december 17-i közgyűlés döntene. Úgy tudjuk, hogy Molnár Zoltán, a szervezet ügyvezető igazgatója - Schmitt megbízásából - éppen azon munkálkodik, hogy megpróbálja lebeszélni elhatározásukról az elnökségi ülést szorgalmazókat.

Lapunknak egy a neve elhallgatását kérő sportvezető azt mondta, nem kizárt, hogy Schmitt időhúzásra játszik. Amennyiben elmaradna a december 17-i közgyűlés, vagy azon nem kerülne napirendre a főtitkárkérdés, úgy legközelebb már csak a torinói téli olimpia (február 10-26.) utánra találnának terminust; addig Molnár Zoltán hivatalból vinné az ügyeket. Az elképzelések szerint olyan jól, hogy ezzel bebizonyítaná alkalmasságát, továbbá azt, hogy tulajdonképpen nincs is szükség főállású főtitkárra, amely kritériumnak a jelen helyzet szerint csupán Faragó Judit és - a kényszerből jelentkező - Molnár felel meg.

A december 17-i közgyűlés napirendje amúgy már olvasható a MOB honlapján. Hét témát javasol tárgyalni a testület vezetése; a főtitkárválasztás sorrendben a hatodik. Rögtön a doppingellenes küzdelemről szóló beszámoló után következik.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.