Helyzetben: Faragó Judit

A hír: Császári Attilával és Kamuti Jenővel ellentétben Faragó Judit főállásban töltené be a Magyar Olimpiai Bizottság Aján Tamás távozása után megüresedett főtitkári posztját.

(A negyedik aspiráns, Molnár Zoltán MOB-ügyvezető csak kényszerhelyzetben - bizottsági pozíciója megőrzése érdekében - jelentkezne a tisztségre.) A jelenleg az asztalitenisz-szövetség főtitkáraként tevékenykedő, MOB-elnökségi tag Faragó szerint az elmúlt hetek történései nyomán föl sem vetődhetne, hogy a tisztséget akár mellékállásban is be lehet tölteni.

- Miért nem?

- Azért, mert Aján Tamástól azzal az indokkal vontuk meg a bizalmat, hogy kevés időt töltött a MOB-ban. Egyetlen mondat az elnökség november 4-i üléséről készült kommünikének az Ajánnal szembeni bizalmatlanságot magyarázó passzusából: "Sokirányú elfoglaltsága újabban megnehezítette a főtitkári teendők maradéktalan ellátását." Kérdem én: ezek után választana utódjául mellékállású dolgozót a közgyűlés?

- Minden megeshet...

- Furcsállanám, ha így történne. És nem azért bosszantana a dolog, mert ez esetben nem én lennék a befutó, hanem azért, mert egy csapásra hiteltelenné válna az Ajánnal szemben tizenöt-null arányban szavazó elnökség. Én ugyanis meggyőződésből voksoltam úgy, ahogyan, hiszen a főtitkárnak az iroda irányítása, az adminisztráció vezetése és a nemzetközi kapcsolatok ápolása egyaránt feladata. Számomra nem kétséges, hogy ez a poszt teljes embert kíván.

- Elképzelhetőnek tartja, hogy az elnökségi tagok között akadtak olyanok, akiket Ajánnal kapcsolatban nem a funkcióhalmozás, hanem az athéni doppingügyekben kimondott és ki nem mondott szavak zavartak elsősorban?

- Én nem látok senkinek a fejébe. Egy biztos: a testület azt a közleményt adta ki, amelyből az imént idéztem. De úgy gondolom, korai elébe menni bárminek is, hiszen még az sem tudható, mi lesz a december tizenhetedikei közgyűlés pontos forgatókönyve. Felteszem, hogy a tanácskozást meg kell előznie egy újabb elnökségi ülésnek, amelyen a vezetőség kialakítja álláspontját a főtitkárügyben. Az itt megszülető javaslat kerülhetne aztán a közgyűlés elé, amelyen mindenképpen napirendre kerül majd az alapszabály módosítása is. A többi a küldötteken múlik.

- Akik dönthetnek úgy: másodállásban is megoldható mindaz, amit Aján eddig főállásban nem végzett...

- Akkor maradok pingpongfőtitkár, és nem marcangolom magam amiatt, hogy elhagyom legkedvesebb sportágamat.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.