Az ammáni követség nem tud magyar áldozatról

Az ammáni magyar nagykövetségnek legjobb tudomása szerint a szerda esti jordániai robbantásoknak nincsen magyar áldozata - erősítette meg csütörtök reggel az MTI-nek telefonon nyilatkozva Dobokay Gábor nagykövet.

Dobokay Gábor elmondta, hogy a nagykövetségnek rendszerint tudomása van Jordániába szervezett magyar turistautakról. Mint mondta, jelenleg mintegy 180 magyar turista üdül Akabában. Szerdán egy 35 fős csoport egynapos, előre tervezett  kirándulásra Ammánba látogatott, de nem abban a három szállodában  szállásolták el őket, ahol a robbanások történtek, és a csütörtök reggeli órában térnek vissza a tengerparti üdülőhelyre.

A nagykövet elmondta, hogy eddig még nem kapták meg a jordániai hatóságoktól az áldozatok hivatalos listáját, csak a három érintett szállodával beszéltek. Hírügynökségi értesülések szerint a Grand Hotel Hyattban, a Radisson SAS és a Days Inn szállodában szerda este elkövetett  öngyilkos merényleteknek 57 halálos áldozata és 300 sebesültje volt, az áldozatok között jordániai és külföldi állampolgárok voltak. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.