Szállodáknál robbantottak a jordán fővárosban

Feltehetően öngyilkos merényleteket követtek el szerda este a jordániai főváros három előkelő szállodájában; a rövid egymásutánban bekövetkező robbanásokban legkevesebb húsz ember vesztette életét és több mint százharmincan megsebesültek.

Arab tudósítók szerint a terrortámadást az al-Kaida hajthatta végre. A városban pánik tört ki.

Az első helyszín a Radisson SAS szállodalánc hoteljének bankett-terme volt, ahol éppen egy 250 fős esküvői összejövetel zajlott. Szemtanúk szerint az épület viszonylag épen vészelte át a detonációt.

A második merénylet a Grand Hyatt hotelnél történt. A szállót, melynek kőből épült bejárata teljesen leomlott, kiürítette a rendőrség.

A harmadik terrorcselekményt az izraeli nagykövetség közelében található, háromcsillagos Days Inn szállodában követték el.

Mindhárom szálloda a főváros Dzsebel nevű kereskedelmi negyedében van, s vendégei rendszerint főleg amerikai, európai üzletemberek és diplomaták, izraeli és nyugati turisták.

A negyedet katonák és páncélosok vették körül, csakúgy mint a jordániai fővárosban lévő összes nagykövetséget.

Egy neve elhallgatását kérő rendőrségi forrás szerint a robbantások az al-Kaida-merényletek jegyeit viselik magukon. Hozzátette azonban, hogy még vizsgálják a robbanásokat. A jordánai hatóságok az elmúlt két évben már több az al-Kaida által kitervelt merényletet hiúsítottak meg Ammánban.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.