Jelentést készít az Apró-Gyurcsány érdekkört vizsgáló bizottság

Az Apró-Gyurcsány érdekkör meggazdagodását vizsgáló parlamenti bizottság ma összegzi munkáját és várhatóan megtárgyalja a parlamentnek benyújtandó jelentését.

Az Apró-Gyurcsány bizottság két héttel ezelőtti, szerdai ülésén meghallgatta Medgyessy Péter volt kormányfőt, aki kiemelte: tudomása szerint az ő miniszterelnöksége idején Gyurcsány Ferenc cége állami forrásból nem kapott támogatást.

Vadai Ágnes (MSZP) kérdésére, hogy Gyurcsány Ferenc felhasználta-e Medgyessy Péter mellett betöltött főtanácsadói  tisztségét és sportminiszteri posztját saját, valamint volt és  jelenlegi üzlettársait érintő állami döntések befolyásolásában, a  volt miniszterelnök egyértelmű nemmel válaszolt.

Tóth Károly szocialista képviselő pártja nevében az ülés elején jelentéstervezetet nyújtott át a sajtó munkatársainak, amelyben kijelentette: a vizsgálóbizottság elvégezte munkáját.

Az "Apró-Gyurcsány érdekkör milliárdjainak titkait" feltáró vizsgálóbizottság céljairól annak egyik kezdeményezője, Szijjártó Péter fideszes képviselő korábban azt mondta: azt kellene tisztázni, hogy Apró Piroska, a miniszterelnök anyósa - az állampárt egyik vezetőjének, Apró Antalnak a lánya -, illetve Gyurcsány Ferenc kormányfő milyen módon használta fel politikai befolyását magánvagyonuk gyarapodásához. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.