Bennmaradás

Bekerült a három "továbbjutó" pályázat közé a 2012-es Európa-bajnokság rendezésére beadott magyar-horvát kandidatúra. Az UEFA végrehajtó bizottságának máltai ülésén Olaszország tizenegy szavazatot kapott, Magyarország és Horvátország kilencet, a szintén közös rendezésre aspiráló Lengyelország és Ukrajna hetet. A legutóbbi vb-bronzérmes, illetve az Európa-bajnoki címvédő hazája, Törökország (6) és Görögország (2) kiesett. Korábban Azerbajdzsán, Oroszország és Románia jelezte rendezési szándékát, végül azonban egyikük sem kandidált.

Berzi Sándor, az MLSZ főtitkára szerint a végrehajtó bizottság tagjai titkos szavazással határoztak a továbbjutókról, és már az első körben kialakult a végeredmény. (Utóbb az MTI részleteket jelentett a "titkos" voksolásról.) Az adminisztráció jelenlegi vezetője egyúttal emlékeztetett rá: a következő fontos határidő a jövő év májusa, akkorra kell ugyanis - a stadiontervek mellett - az infrastrukturális elképzelésekre vonatkozó részletes dokumentációt elküldeni az UEFA-nak.

"Szeretnénk köszönetet mondani a parlamentnek és a kormánynak a támogatásért, már csak azért is, mert e nélkül nem is pályázhattunk volna. Ugyancsak köszönet illeti a horvát szövetséget és pályázati bizottságot azért a színvonalas munkáért, ami a sikert eredményezte" - hálálkodott Berzi.

A siker azért korántsem óriási, hiszen Eb-t a három "bennmaradó" vetélytárs közül is csak egy rendezhet. Ráadásul e döntés nem oldja meg az MLSZ körüli súlyos gondokat, amelyek mindenekelőtt a Derball Kft.-vel (a marketingmenedzsernek titulált Pellady Péter cégével), illetve a Lothar Matthäusszal kötött - nem tudni, miért, de ugyancsak titkos - szerződések körül csoportosulnak. A 2012-es Eb helyszínéről az UEFA 2006 decemberében dönt, ám a jövő év végéig - mivel hamarosan rendkívüli és várhatóan forró hangulatú szövetségi közgyűlés következik - csak az igazán optimista MLSZ-vezetők tervezhetnek...

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.