Nyugat-iraki hadművelet tervez az al-Kaida

Nyugat-iraki hadművelet megindítását jelentette be kedden az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat iraki szárnya, amely szerint a támadások a térségben zajló amerikai-iraki terroristaellenes műveletek beszüntetésére szabott ultimátum lejártával kezdődnek meg.

Az al-Kaida Abu Muszab az-Zarkávi vezette iraki szárnya internetes közleményben tette a bejelentést. A dokumentumot, amelynek hitelessége egyelőre nem ellenőrizhető, Zarkávi szóvivője, Abu Maiszara al-Iraki látta el kézjegyével.

Az al-Kaida-csoport indoklása szerint előrelátható, hogy a "keresztesek és a bábkormány" nem válaszol az ultimátumra. Az al-Kaida "offenzívájában" több fegyveres csoport vesz részt - derült ki a közleményből.

Az iraki al-Kaida hétfőn szabott 24 órás határidőt az amerikai és iraki biztonsági erők által az arab ország nyugati részén múlt szombaton indított terrorellenes hadműveletek leállítására. Ellenkező esetre a terrorhálózat azzal fenyegetőzött, hogy "megrengeti a földet" Irakban.    

Az iraki védelmi minisztérium összesítése szerint az "Acélfüggöny" (Steel Curtain) fedőnevű hadműveletben az amerikai-iraki erők hétfőig 36 terroristát öltek meg, 68 másikat őrizetbe vettek, miközben rábukkantak hat titkos fegyverlerakatra és három pokolgépet semlegesítettek. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.