Az eddigi legkomorabb és legijesztőbb Potter

Vasárnap a londoni Leicester Square egyik filmpalotájában tartották a Harry Potter és a tűz serlege díszbemutatóját.

J. K. Rowling varázslótanoncának legelszántabb hívei, akiknek esélyük sem volt, hogy a premierre bejussanak, már egy nappal korábban elfoglalták helyüket az eső áztatta téren, hogy a lehető legközelebbi pillantást vethessék a gálaestre érkező főszereplőkre és hírességekre, köztük a "lila ruhás nőre", Madonnára és annak kilencéves lányára, Lourdes-ra, Claudia Schifferre vagy Kate Beckinsale-re.

A legfülsiketítőbb fogadtatásban Daniel Radcliffe részesült, aki már negyedszer bújik Harry Potter bőrébe. A 16 éves színész újságíróknak nyilatkozva elmondta, még mindig nem szokta meg "filmsztár státusát". "Megpróbálom könnyedén venni, amikor a lányok sikítanak, és ez minden díszbemutatón könnyebben megy." A szerény fiatalember, ha máshonnan nem is, a hétfői lapokból megtudhatta, hogy már a sorozat első három filmje tízmillió fontot (3,7 milliárd forintot) hozott a családi konyhára, és ezzel a szigetország leggazdagabb tizenévesei közé került. A Hemionét alakító Emma Watson tizenöt éves korát meghazudtolóan elegáns ruhában tündökölt. Az 1920-as évekből származó, virágokkal hímzett fehér sifonruhát, mely valaha egy filmbálványé volt, egy Notting Hill-i butikban fedezte fel.

A november 18-i országos bemutatót (Magyarországon december 8-tól játsszák a filmet) megelőző első benyomások szerint a legújabb Harry Potter a sorozat "legkomorabb és legijesztőbb, egyben legviccesebb és sok tekintetben legjobb része", melyet 12 éven aluliak csak szülői kísérettel tekinthetnek meg. Harry Potter varázslatos visszatérését most először a Négy esküvő és egy temetés brit rendezője, Mike Newell jegyzi.

London, 2005. november

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.