Megszűnik a Reggel

Szombattól megszűnik a Reggel, az Axel Springer-Magyarország Kft. politikailag független, országos napilapja - közölte a kiadó az MTI-vel.

Soltész Mihály, a kft. fejlesztési igazgatója az MTI-nek elmondta: a napilappiacon folyamatos példányszám-vesztést szenvednek  el az országos napilapok, s a Reggelt ez a tendencia úgy érintette,  hogy a példányszáma stagnált, ami nem volt elég a gazdaságos  működtetéshez. A kiadónak számtalan terve van a jövőre nézve, "többek között ez  a gondolat sem áll távol tőlünk" - válaszolta az igazgató arra a  kérdésre, hogy indít-e a kiadó újabb országos napilapot.

A lapnál 52 ember dolgozott, közülük lesznek olyanok, akik  tovább dolgoznak a kiadó központi szerkesztőségében, lesznek  kollégák, akiket a kiadó egyéb lapjainál foglalkoztatnak, de lesznek kollégák, akiktől meg kell válnia a kiadónak - mondta el Soltész  Mihály.

Hozzáfűzte: a működésének egy éve alatt több száz embernek adott  biztos megélhetést az újság. A kiadó döntése értelmében a Reggel pénteken jelent meg utoljára, a visszajáró előfizetési díjakat visszautalják az előfizetőknek.

A napilap 2004 októberében indult, a kezdetben elsősorban  Budapestre koncentráló lap a hagyományos politikai napilapok és a  bulvárlapok közötti piaci rést célozta meg. Tartalmában és formájában egyaránt számos újítást hozott a hazai lappiacra, amelyekkel egyszerre igyekezett érdekes és hiteles lenni - áll a  kiadó által az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Október 18-án a napilap már a Budapest-rovat nélkül jelent meg, így az eddig 20 oldalas újság 16 oldallal jelentkezett. Akkor Soltész Mihály úgy nyilatkozott: önálló budapesti lapra, vagy  budapesti tematikájú lapra úgy tűnik a budapestieknek nincs szükségük, ezért került ki a rovat a lapból.

Az Axel Springer, Magyarország legnagyobb kiadója változatlanul  keresi a további termékfejlesztési lehetőségeket és aktívan részt vesz a magyar kiadói piac alakításában - áll a pénteki közleményben. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.