A Fehér Ház előtt őrizetbe vették a békéért tüntető Sheenant

Őrizetbe vették szerdán este Washingtonban a Fehér Ház előtt Cindy Sheehan béketüntetőt és mintegy 25 társát, mert engedély nélkül tüntettek az iraki háború ellen.

Cindy Sheenan, egy Irakban meghalt amerikai katona édesanyja, aki az amerikai békemmozgalom ikonja lett a George Bush amerikai elnök crawfordi birtoka előtti augusztusi táborozása óta, még kedden polgári engedetlenségi akciókra szólított fel az amerikai csapatoknak Irakból való visszavonására. Bejelentése egybeesett a kétezredik Irakban elesett amerikai katona halálhírével.

"Nem tudok elképzelni nagyobb törvénysértést, mint egy olyan, a mi nevünkben vívott háborút, amelynek igazolásai hamisnak bizonyultak, és amely továbbra is ezrek életébe kerül" - jelentette ki Cindy Sheehan.

A több pacifista és feminista szervezet által támogatott megmozduláson, amelyre egy maroknyi ellentüntető csoport is érkezett, a békeharcosok a vietnami háború elleni 1960-as évekbeli tüntetéseket idézve "die-in"-t tartottak, a földre feküdve szimbolizálták az Irakban elesetteket.

Ann Wilcox, a Code Pink nőmozgalom tagja közölte, hogy a béketüntetők a tilalom ellenére továbbra is a Fehér Ház elé fognak vonulni, hogy folyamatosan letartóztassák őket. Cindy Sheehant szeptember 26-án egyszer már őrizetbe vették az amerikai elnöki palota előtt 370 társával együtt. (MTI)

Cindy Sheenan és társai a Fehér Ház kerítésénél
Cindy Sheenan és társai a Fehér Ház kerítésénél
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.