Az izraeli légierő válaszolt az öngyilkos robbantásra

A szerdai öngyilkos merénylet után az izraeli légierő támadásokat intézett a Gázai övezet ellen, miközben a hadsereg arra készül, hogy felújítsa palesztin szélsőségesek célzott likvidálásának gyakorlatát.

Izraeli repülőgépek a hajnali légi csapás után újabb rakétatámadást hajtottak végre csütörtökön reggel a palesztin fegyveres szervezeteknek a Gázai övezet déli részében lévő állásai ellen. Izraeli bejelentés szerint a támadásokkal elejét kívánják venni annak, hogy a területről rakétatámadást intézzenek Izrael ellen.

A hadsereg rádiója csütörtökön arról számolt be, hogy Saul Mofaz védelmi miniszter zöld utat adott a likvidálásoknak. Ezek célpontjai elsősorban az Iszlám Dzsihád aktivistái lesznek. Izrael október  elején függesztette föl a célzott likvidálás gyakorlatát.

A szerdai öngyilkos merénylet elkövetését a Dzsihád egy tagja követte el, öt izraeli halálát okozva az ország északi részében fekvő Hadera városban. A Ciszjordániából származó húszéves merénylő  családja - izraeli megtorlástól tartva - csütörtökön kiürítette Kabatijében álló házukat.

A Háárec című izraeli napilap csütörtöki száma szerint Ariel Saron izraeli kormányfő elrendelte nagyszabású tisztogató akció végrehajtását Ciszjordániában és a Gázai övezetben a haderai  öngyilkos palesztin akció után. Hivatalosan még nem erősítették meg a lapértesülést. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.