Magyar csúcsmenedzsereket mutatott be a FAZ

A közép-és kelet-európai régióban vannak olyan vállalkozások, amelyeknek partnerek nélkül is sikerült "a példa nélkül álló feljutás az európai első ligába", s ezt ügyes, nyitott menedzsereknek köszönhetik - írta szombati számában a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

A szlovén Gorenje cég vezetője, Franjo Bobinac mellett Csányi Sándorról, az OTP Bank elnök-vezérigazgatójáról és Hernádi Zsoltról, a MOL Rt. vezérigazgatójáról közölt portrét.

A konzervatív német lap Csányit egyebek között úgy jellemezte, hogy "úgy tűnik, minden amihez hozzányúl, arannyá változik". A terjedelmes hármas portré szerzője, Carola Kaps beszámolt arról is, hogy Csányi "nem csak Magyarország leggazdagabb emberének számít, hanem királycsinálónak, a szálakat a háttérben mozgatónak is. Magyar miniszterelnökök Csányi kegyelméből kormányoztak, hallani Budapesten" - írta a német újságírónő.

Csányi legnagyobb álma, hogy az OTP Bank bekerüljön a tíz legnagyobb európai pénzintézet közé, aminek 50 százalék a valószínűsége, a legjobb húszba való bekerülésnek 80 százalék. "Az elkövetkezendő öt évben akvizíciók és organikus növekedés révén további piaci részesedéseket fogunk szerezni, regionálisan még szélesebb alapokra fogunk helyezkedni" - közölte Csányi Sándor a német lappal, amely azt is megírta, hogy Szlovákia, Bulgária, Románia, Horvátország után az OTP Bank Szerbiára, Ukrajnára és Törökországra is szemet vetett. Az első tranzakciókra ezekben az országokban már ebben az évben sor kerülhetnek, amennyiben az ár megfelelő és az üzlet kiépíthető.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung úgy tudja, hogy Hernádi Zsolt is szeretné, ha egyszer cége, a MOL Rt. "a világ olajiparának első osztályában játszhatna". Egyelőre azonban arról van szó, hogy a MOL a térség vezető energiakonszernje legyen, s "a potens konkurenseknek, az osztrák OMV-nek, a lengyel PKN-Orlennek megmutassa, hogy hol a helyük."

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.