Vizsgálatok az átadás előtt

Áll a bál Esztergomban a helyi fürdőépítés kapcsán. Az eredetileg 2,1 milliárdosra tervezett építkezés mára a kamatokkal hatmilliárdnál tart, s az átadása az eredetileg tervezett tavaly május végi határidőhöz képest egyre késett.

Lengyel József, a város fürdőcégének vezetője szerint a munka rendben közeledett a befejezéshez. Hogy végül is mennyiért, arról nem adott felvilágosítást. Pedig sokakat érdekelt volna, hogy mire költötték azt az újabb háromszázmilliót, amit az önkormányzat jobboldali többsége a beruházás fővállalkozója, a ConturBau állítólag elkövetett hibáinak helyrehozására szavazott meg.

Meggyes Tamás, a város fideszes polgármestere az építkezést körítő botrányokról nem nyilatkozik. Augusztus óta sajtófőnöke sem közölt információkat. Nem adhatott felvilágosítást a napokban hivatalvesztéssel sújtott Csomor Sándor jegyző ellen indított fegyelmi eljárásokról sem.

Mindeközben a megyei rendőrség vizsgálja a fürdőépítés ügyét: Csomor Sándor Lengyel József ellen tett feljelentést a beruházás során tapasztalt hiányosságok miatt. Haller Zoltán független és Schiller Kertész Tamás szocialista képviselő a megyei rendőrségen Meggyes Tamás ellen hivatali hatalommal való viszszaélés miatt tett feljelentését. Ez a vizsgálat még nem zárult le. A megyei közigazgatási hivatalban a képviselő-testület feloszlatására irányuló kérelmüket a polgármester korábban egyetlen szóval kommentálta: "Nevetséges".

Az önkormányzat és a fürdőcég álláspontja szerint törvényes volt a ConturBau kiebrudalása után kiírt közbeszerzési eljárás, amelynek során négy korábbi alvállalkozó nyerte el a munkát, a fürdő pedig november elejére elkészül, s a városnak nem kell visszafizetnie az átadási határidő módosítása miatt a 900 milliós állami támogatást. Az engedélyek megszerzése után megnyitja kapuját a közönség előtt az élményfürdő. Ez állítólag november közepéig megtörténik.

Igazi élmény lesz
Igazi élmény lesz
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.