Schwarzenegger nem ért rá Bush elnökkel megjelenni

Arnold Schwarzenegger kaliforniai kormányzó nem ért rá arra, hogy személyesen is részt vegyen a Simi Valley-i Ronald Reagan elnöki könyvtár egyik kiállító pavilonjának pénteki ünnepélyes megnyitóján, noha az esemény fényét maga George Bush amerikai elnök emelte jelenlétével.

A republikánus párti Schwarzenegger arra hivatkozva hárította el a meghívást, hogy a november 8-i helyi népszavazással kapcsolatos bokros teendői miatt nem tud időt szakítani a kiállításra. A referendumon a helyi (demokrata párti többségű) törvényhozás hatáskörének a megnyirbálásáról döntenek a legnépesebb és leggazdagabb amerikai állam lakosai.

A dél-kaliforniai elnöki könyvtárban a néhai elnök özvegye, Nancy Reagan és Bush elnök nyitotta meg az Air Force One pavilont, amelyben a Ronald Reagant és még hat másik elnököt, köztük a mostanit is kiszolgáló Boeing 707-es külön gépet helyezték el az elnöki helikopterrel és limuzinnal együtt. A légierő egyes számú gépe összesen 440-szer szállt fel elnökkel a fedélzetén, az utolsó útja csütörtökön Washingtonból Kaliforniába vezetett.   

Arnold Schwarzenegger, a hollywoodi színészből lett kormányzó távolmaradása dacára hangsúlyozta, hogy Bush elnököt mindig szívesen látják Kaliforniában. Schwarzenegger meglehetősen elfoglalt politikus, mivel már augusztusban sem ért rá arra, hogy az elnök akkori kaliforniai látogatásán személyesen is megjelenjen vele a nyilvánosság előtt. Az időegyeztetési nehézségeket a sajtó azzal magyarázza, hogy a Kaliforniában nem túlságosan kedvelt elnök társasága szavazatokba kerülhet, márpedig Schwarzenegger a független és a konzervatívabb demokrata párti szavazók köreiből is szeretne támogatókat nyerni a referendumon.

Arnold Schwarzenegger kormányzót és George Bush elnököt eleve jelentős felfogásbeli különbségek választják el egymástól, így az abortusz, a homoszexuálisok jogai és az őssejt-kutatás kérdéseiben. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.