A Fideszt megnyugtatta az amerikai nagykövet Ádernek küldött levele

A Fidesz szóvivője szerint az USA budapesti nagykövetének válasza Áder János levelére megnyugtató, és megerősíti, hogy Gyurcsány Ferenc korábbi rágalmazásai alaptalanok.

"George Herbert Walker levele megnyugvással tölt el, és megerősíti azt is, hogy Gyurcsány Ferenc rágalmazásai teljesen alaptalanok" - mondta Révész Máriusz, annak kapcsán, hogy az amerikai nagykövet válaszolt Áder János október 12-i levelére.

A levélben a Fidesz frakcióvezetője a nagykövet segítségét kérte annak tisztázásában, hogy Bush elnök valóban kritikát fogalmazott-e meg Gyurcsány washingtoni látogatása során az Orbán-kormány 2001. szeptember 11-ét követő magatartásával kapcsolatban.

A levél:

„Tisztelt Áder Úr! Köszönettel vettem október 12-i keltezésű levelét. Amint azt Ön is bizonyára tudja, közvetlenül Washingtonból való visszatértem után találkoztam Orbán úrral, a Fidesz elnökével. Orbán úrnak ez alkalommal elmondtam, mennyire örülök annak, hogy az amerikai-magyar kapcsolatok kiválóak, és annak, hogy Magyarország szilárd támogatást nyújt az Egyesült Államoknak. Örömmel hallgattam Orbán úr megállapításait a szoros transzatlanti kapcsolatok fontosságát illetően.

Nagykövetségem munkatársai és én is nagy erőkkel munkálkodunk azon, hogy minden politikai párt felé nyitva tartsuk a kommunikációs csatornákat. Amennyiben e tekintetben sikerrel jártunk, az tükrözi azon szándékunkat, hogy nem engedjük magunkat belevonni a magyar belpolitikába. Kitartóak leszünk abbéli igyekezetünkben, hogy tartsuk magunkat ezen politikánkhoz a választási kampány folyamán. Üdvözlettel: George H. Walker nagykövet"

Révész Máriusz hangsúlyozta: szomorú, hogy erre a levélre szükség volt Magyarországon, de mindez annak a következménye, hogy Gyurcsány a Bush elnökkel történt találkozó után össze-vissza hazudozott a médiában és a magyar parlamentben. Hozzátette: azóta kiderült, hogy az Egyesült Államok elnöke semmilyen neheztelést nem tolmácsolt Gyurcsánynak a Fidesszel kapcsolatban.

(forrás: MTI, NSZ)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.