A piercingszalon népe

Hát ezt is megértük: piercingszalon nyílt a mi utcánkban.

Kis késéssel, de betört hozzánk, a lakótelepre is. Nekünk ugyan nem volt eddig sem nagy hiányérzetünk, de hát, Istenem, nem mi vagyunk a célcsoport, na. Ugyanakkor azt is konstatálnunk kell, hogy tetoválószalonnak még se híre, se hamva. Minő elmaradottság, de sebaj, ami késik, az nem múlik. A lényeg, nehogy lemaradjunk a trendiről.

A piercingelésre nyilván óriási volt az igény, bizonyára kiterjedt piackutatás előzte meg az errefelé nem mindennapi vállalkozás beindítását.

Kik járhatnak vajon ebbe a rejtélyes, sejtelmes, fehér tüllel elfüggönyözött szalonba? Kik lehetnek a törzsvendégek? Kik nem bírják tovább, és az orrcimpájukba parányi csillagot, illetve kisebb-nagyobb karikákat szereltetnek? Nem is beszélve a fül-, a szemöldök-, a száj- és nyelv- meg egyéb piercingekről.

Beszélik, hogy lakótelepünk egyik ledér fehérnépe megirigyelve Monique Couvet hírnevét, nem átallott kényesebb ékszereket, úgynevezett intim-schmuckokat is magára szereltetni. Hiába, na a lakótelepi videotéka választékát nem lehet cenzúrázni, és a környék apraja-nagyja viszi a sikamlós filmeket, mint a cukrot. E "remekművekben" pedig számos példa kínálja magát, fiúnak-lánynak egyaránt, ami a legújabb piercingirányzatokat illeti.

Valljuk be, azért nem mindennapi látvány, amint egy-egy fruska köldökpiercinggel felfegyverkezve száll fel csípős-ködös hajnalokon a HÉV-re, merthogy a nadrág mostanában "fent" "lejjebb" ér véget, vagy kezdődik, ami nézőpont kérdése csupán. Mielőtt tovább lendítenénk piszkos fantáziánkat, szögezzük le: sokszor nem is magára a piercingre mint műalkotásra vagyunk kíváncsiak, hanem inkább az általa kiváltott reakciókra, a félhangos megjegyzésekre.

Van, aki valóságos indián harcosként érkezik a piercingszalonba, ilyenkor tanácstalanok vagyunk: vajon hol van még szabad hely, ennek a Torres Dani vagy Palcsó Tomi-hasonmás gyereknek a fején, ahová még egy kis vékonyka gyűrű elférne?

A fül- és a szemöldökpiercinggel már megbarátkozott a lakótelep hatvanon túli népe. Ez van, ilyenek a fiatalok - mondják az itteni népek. Csak nehogy aztán a sebész meg a bőrgyógyász vegye kezelésbe őket - teszik hozzá a mára nagymamakorúvá érett, húsz évvel ezelőtt ideköltözött betelepülők.

A köldökpiercinget meg van, aki egyszerűen csak úgy intézi el, hogy "fúj, erkölcstelen". Rossz nyelvek szerint a testesebb nőknek az a bajuk vele, hogy ők már nem engedhetik meg maguknak. Magyarán irigyek. Lehet, nem tudjuk. Nem is merünk nagyon kérdezősködni.

Bár, ahogy elnézzük a felhozatalt: mintha a testsúly meg a derék körüli úszóöv nem lenne akadály.

Karika bárhova
Karika bárhova
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.