Krizsó Szilvia viszi tovább a köztévében A szólás szabadságát

Krizsó Szilvia vezeti a következő hónapokban a Magyar Televízió (MTV) A szólás szabadsága című műsorát - közölte a közszolgálati médium szóvivője kedden, egy nappal a magazint korábban fémjelző Friderikusz Sándor menesztése után.

Az Este műsorvezetőjét Simon András műsorokért felelős alelnök kérte fel, hogy ez évben vezesse a műsort - mondta Holub Katalin.

Az MTV vezetése hétfőn döntött úgy, hogy a továbbiakban nem tart igényt Friderikusz Sándor munkájára sem műsorvezetőként, sem szerkesztőként, és felmondott az őt képviselő vállalkozásnak.

A szólás szabadsága című műsor vezetője a Népszabadság hétvégi számában megjelent interjúban úgy vélekedett:a politikának mielőbb el kell távolítania a Magyar Televízió élérőlRudi Zoltán elnököt, ellenkező esetben az intézménybe a szakmaiság jóideig nem költözik vissza.

A Népszabadságnak nyilatkozvaFriderikusz Sándor úgy fogalmazott: a Rudi Zoltán vezette MagyarTelevízió minimálisan sem felel meg a harmadik évezredműsorszolgáltatási igényeinek, és a máig ott lévő kitűnő szellemimuníció egy ember, a teljes joggal felruházott elnök és két társa"vezetési és emberi alkalmatlanságán vérzik el".

Az MTV etikaibizottsága hétfő reggel ült össze, hogy megvitassa az esetet, és a koradélutáni órákban már el is juttatta jelentését a menedzsmentnek; az ügyegyik, névtelenül nyilatkozó ismerőjének tájékoztatása szerintFriderikusz menesztését javasolták.

A testület állásfoglalásátmegelőzően Rudi Zoltán tévéelnök újságíróknak úgy nyilatkozott: annakismeretében, de "az MTV választott elnöke önállóan dönt" a kérdésben,hozzátéve, mind ő, mind az intézmény jogi lépésekre készül aműsorvezető nyilatkozatával kapcsolatban. Az MTV vezetője már akkorhangsúlyozta, a közszolgálati televízió folytatja a Friderikusz Sándoráltal mintegy két éve vezetett, belső gyártásban készülő heti politikaiháttérműsort.

A produkció 2003 áprilisa óta jelentkezik az MTV-n, ahol kevéssel indulása után belső gyártású műsorává vált.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.