Csányi Sándor nem politizál

Csányi Sándor tegnap tudatta: nem kíván politikai pályára lépni, nem vállal politikai szerepet. Az OTP elnök-vezérigazgatója azután közölte ezt, hogy az MDF két politikusa is lehetőségként beszélt erről. Vasárnap este Hock Zoltán, az MDF elnökhelyettese az ATV egyik műsorában sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta "azt a pletykát", hogy Csányi esetleg felkerül a fórum választási listájára. Tegnap reggel a köztelevízió Nap-kelte című műsorában Boross Péter volt MDF-es miniszterelnök azt mondta: örülne annak, ha egy olyan felkészült, sikeres személyiség, mint Csányi Sándor, úgy gondolná, hogy a politikai közéletbe belép.

- Külön nagyon nagy örömmel fogadnám, ha ezt az MDF színeiben tenné - tette hozzá. Arra, hogy "ki az MDF miniszterelnök-jelöltje, Csányi Sándor?", Boross úgy válaszolt: nem tudja, hogy megnevez-e az MDF miniszterelnök-jelöltet. "Ha Csányi Sándor bólint, én nagy örömmel mondanám, hogy igen. És nemcsak én, hanem gondolom, mások is" - közölte.

Az MDF a nap folyamán közleményben tudatta: nincs szó arról, hogy Csányi Sándor lenne a párt miniszterelnök-jelöltje. Munkatársunknak név nélkül több MDF-es vezető politikus is azt mondta: valóban szóba került szűk körben, hogy az OTP elnöke lehetne az MDF listavezetője a választásokon, "de ezek informális tervek voltak". Arról azonban továbbra sem tettek le, hogy egy olyan, országosan ismert, népszerű közéleti személyiséget is föltegyenek a párt listájára, aki segíthetne az ötszázalékos parlamenti küszöb elérésében. De azt általában nyilvánvalónak tartják, hogy az MDF miniszterelnök-jelöltjét Dávid Ibolyának hívják majd.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.