Hadüzenetből háború lett az MTV-ben

Friderikusz Sándor nyílt hadüzenetéből háború lett a Magyar Televízióban. A műsorvezető a szombati számunkban megjelent interjúban arra szólította fel a politikát, hogy mielőbb távolítsa el Rudi Zoltán tévéelnököt, mert alkalmatlan a posztra.

Az erre válaszoló Rudi szerint Friderikusz törvénysértésre szólítja fel a meg nem nevezett politikusokat. A tévéelnök az MTI-nek nyilatkozva emlékeztetett arra: a médiatörvény azért született, hogy politikai befolyástól mentes médiumok szülessenek. "Kizártnak tartom, hogy 15 évvel a rendszerváltozás után demokratikus politikus bele kívánna szólni egy közszolgálati médium belső szakmai döntéseibe" - mondta az elnök. Rudi azt hangsúlyozta: az MTV független intézmény, választott elnöke és kinevezett vezetői önállóan döntenek.

A vitát az váltotta ki, hogy ki jelölheti ki a múlt vasárnapra Friderikusz helyettesét A szólás szabadsága című műsorba. Friderikusz ennek apropóján általánosságban is foglalkozott a Rudi Zoltán vezette MTV-vel, amely "minimálisan sem felel meg a harmadik évezred műsor-szolgáltatási igényeinek, és a máig ott lévő kitűnő szellemi muníció egy ember, a teljes joggal felruházott elnök és két társa vezetési és emberi alkalmatlanságán vérzik el".

Rudi Zoltán az interjú tartalmi részeinek tételes megválaszolásába - kérésünk ellenére - nem ment bele. Azt azonban jelezte, hogy Friderikusz Sándornak a rágalmaiért bíróság előtt kell felelnie. "Hétfőn az etikai bizottsághoz fordulok, foglaljanak állást a műsorvezető magatartásáról" - mondta, és hozzátette, hogy vezető munkatársaival konzultálva dönt a műsor további sorsáról.

"Friderikusz Sándor egyik műsorunk kiemelkedően tehetséges műsorvezető-szerkesztője. Se több, se kevesebb" - mondta Rudi Zoltán. "Becsületsértő vádaskodásai nem egyebek, mint egy több sikertelen elnöki pályázaton kudarcot vallott ember próbálkozásai, hogy lejárassa az MTV munkatársait, azt az intézményt, amely lehetőséget adott neki" - hangsúlyozta.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.