Szolidaritási nyilatkozat a Centrum Csoport mellett

Szolidaritási nyilatkozatban állt ki több civil szervezet és közéleti személyiség a Centrum Csoport mellett pénteken, amelynek aktivistái a hét végén foglalták el a VII. kerület egyik üresen álló bérházát.

"Üdvözöljük az anyagi érdekek nélkül a lehető legtöbbet feláldozó fiatalok újabb házfoglalását, amely akció ma még talán illegális, de biztosak vagyunk benne, hogy tevékenységük legitimálni fogja önmagát" - olvasható az MTI-hez eljutatott nyilatkozatban.

Az aláírók között van Müller Péter Sziámi, Márta István, Soma - Mamagésa, Halász Péter, Földes László Hobo, Szalai Erzsébet, Tamás Gáspár Miklós, Novák Péter, Szkárosi Endre, Galántai György, Hammer Ferenc, valamint a Rügyecskék Alapítvány, a Zöld Fiatalok, a Védegylet, a Humanista Mozgalom, az Egyetemes Létezés Természetvédelmi Egyesület és a Környezettudatos Társadalomért Egyesület.

A Centrum Csoport aktivistái október elsején foglalták el a VII. kerületi Kazinczy utca 41. alatti bérházat, hogy szociális befogadó hellyel együtt autonóm központot alakítsanak ki az underground művészetnek és kultúrának. A bérházat a rendőrség vasárnap foglalta vissza. A csoport tagjai korábban a volt Úttörő Áruházat foglalták el hasonló céllal.

A nyilatkozatot aláírók szerint, ha a Centrum Csoport beváltja ígéretét, és létrehoz egy évek óta üresen álló műemlékértékű házban egy olyan teret, ahol van helye az induló művészeknek, civil szervezeteknek, menedékházaknak és népkonyhának, akkor az ellenük való fellépés helyett inkább a tevékenységükhöz szükséges jogi kereteket kellene biztosítani.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.