Izrael egyelőre lemond a katonai akciókról

Izrael egy időre szünetelteti a palesztin területek elleni légi- és tüzérségi támadásait, és egy időre felhagy a radikális iszlámista palesztin személyiségek likvidálásának gyakorlatával is. Ariel Saron izraeli miniszterelnök hivatalának egy névtelenül nyilatkozó illetékese közölte ezt vasárnap Jeruzsálemben külföldi tudósítókkal.

"Ezzel lehetőséget kívánunk adni Mahmúd Abbásznak (a Palesztin Hatóság elnökének) arra, hogy bizonyítsa egyesült államokbeli látogatása előtt: elszánta magát a terrorszervezetek felszámolására" - indokolta a döntést a névtelenül nyilatkozó izraeli tisztségviselő. Egyúttal hangsúlyozta: az a katonai erő, amelyet Izrael a Gázai övezetből kiinduló erőszak megtorlására mozgósított, továbbra is készenlétben marad, és választ ad a terrortámadások esetleges kiújulására.

A likvidálásokat nagyrészt leállítják, s csak merényletre készülő palesztinok ellen alkalmazzák, ha az izraeli titkosszolgálatok "biztos értesülést" kapnak a készülő merényletről és a merénylő személyéről - közölte az izraeli tisztségviselő.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.