Esélyt kap az ügyészség előtt tüntető asszony

egnap egyhetes demonstrációba kezdett Szerencsi Sándorné a Fővárosi Ügyészségi Nyomozóhivatal előtt. Azért választotta a tiltakozásnak ezt a formáját, mert egy hamis kölcsönszerződés miatt hamarosan elárverezhetik ingatlanját. Az erről szóló információk megjelenése után kiderült, vannak még jogi lehetőségei.

Szerencsiné - mint arról tegnap lapunkban beszámoltunk -, egy fiktív ügylet áldozata lett. Az inkriminált szerződésben az áll, hogy Szerencsi Sándorné 25 millió forintot kölcsönzött Szemerédi Istvántól, kamatostul. Az asszony az ügyről körülbelül hat éve szerzett tudomást, amikor előzetes értesítés nélkül fizetési, majd végrehajtási felszólítást kapott. Ekkor tudta meg, hogy elveszített egy polgári pert is. Nem értette, hogy miért nem értesítették őt a bírósági eljárásról. Ezután bizonyítási procedúrába kezdett: igazolta, hogy perről szóló értesítést a hatóság rossz címre küldte. Egy igazságügyi kéz és gépírásszakértő megállapította, hogy a kölcsönszerződést - „nagy valószínűséggel állíthatóan” - nem ő írta alá.

Több szakembert is megkérdeztük, milyen lehetőségei vannak Szerencsi Sándornénak igazának bizonyítására. Az asszony azt állítja ugyanis, hogy olyan kölcsönszerződés alapján kérnek tőle sok tízmilliós összegeket, amelyeket nem írt alá, s a bíróság a tárgyalásokra olyan lakásokból idézte, ahol nem lakott. Bárándy György ügyvéd azt nyilatkozta lapunknak, Szerencsi Sándorné kérheti a végrehajtás felfüggesztését, hiszen ügyét még vizsgálják.

Szerencsiné a döntő bizonyítékokkal a birtokában újabb pereket indított, amiket minden egyes alkalommal elveszített. A másik fél ugyanis tanúkkal bizonyított. Jelenleg az ügyészség vizsgálja az ügyét.

A Fővárosi Bíróság sajtóosztályán elmondták, ha igazolni tudja, hogy a hivatal hibás címre küldte az értesítéseket, az ítélet jogerőre emelkedésétől számított öt éven belül perújítást kérhet.

Szerencsi Sándorné azt állítja, hogy több hatóságnál is dokumentumokkal igazolta, hogy a bíróság által megjelölt címen egy posta, egy bank, illetve egy gyógyszertár áll, a perújítási lehetőségről azonban sehol nem világosították fel.

Varga Jenő, a Fővárosi Főügyészség sajtószóvivője közölte: a Fővárosi Ügyészségi Nyomozóhivatal Szerencsi Sándorné feljelentése alapján nyomozást folytat hamis tanúzás bűntette gyanúja miatt. A tényállás pontos megállapításához azonban a nyomozás határidejének meghosszabbítása szükséges.

Szerencsi Sándorné azt mondta lapunknak, az ügyészség egyik munkatársa tegnap demonstrálás közben közölte vele: a hivatal levélben fogja közölni a bírósággal, hogy Szemerédi István és a pénzátadást állító hamis tanúk ellen vizsgálódnak. A demonstráció tehát e tekintetben már hozott eredményt.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.