A Házban a Szemlőhegy utcáról

Szijjártó Péter (Fidesz) az azonnali kérdések órájában szóvá tette, hogy a sajtóban Gyurcsány Ferencsel szemben az adócsalás gyanúja merült fel, ami súlyos vád. A miniszterelnök - tette hozzá - az ügyben mind a mai napig hallgat. Szijjártó ismertette a Magyar Nemzet cikksorozatában megjelenteket, melyek szerint Gyurcsány és felesége által létrehozott kft., a Fittelina, megszerezte a Dobrev Klára tulajdonában lévő lakás hasznosítási jogát. Azt kérdezte: a kormányfő lakhelyéül is szolgáló Szemlőhegy utcai villán kívül más ingatlant is adott-e bérbe vagy hasznosított-e a kft. Kérdés az is, hogy Dobrev Klára lakásában valóban voltak-e bérlők. Ha erre a válasz nem, akkor "színlelt szerződéseknek lehetünk tanúi", aminek adójogi következményei vannak - mondta.

Veres János pénzügyminiszter szerint adócsalásról Szijjártó beszélt, és nem a magyar sajtó. A cég elindítja a személyiségi jogi pert. Hozzátette: 2000-ben az adott cégnél adóellenőrzés volt, és mindent rendben találtak.

A miniszterelnök és családja házának hasznosítására évekkel korábban szerződést kötő Fittelina Kft. jogutódja, az Altus Rt. személyiségi jogi pert kíván indítani a Magyar Nemzet kiadója ellen - jelentette be a kormányszóvivő hétfőn.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.