Lökések és szakítások

Miután összetűzésbe került klubjával, s "magasabb nyomásra" sem volt hajlandó "beismerni", hogy a múlt évi olimpián doppingvétséget követett volna el, az Athénban ezüstérmet szerzett, utóbb helyezésétől megfosztott Gyurkovics Ferenc a Napkelte tegnapi adásában bejelentette: abbahagyja a versenyzést.

Gyurkovics (aki annak idején hiába fordult ügyével a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz, mivel a lausanne-i szervezet előbb elfogadta, majd - konkrét választ azóta sem adva - elutasította a beadvány megtárgyalását) az MTV műsorában cáfolta, hogy igent mondott volna egy, a magyar szövetség azóta leköszönt elnöke, Komáromi Lajos által összehívott, majd szombaton lemondott sajtótájékoztatós megjelenésre. Tudniillik Gyurkovics tartja magát ahhoz, hogy nem doppingolt (mi több: mintáit manipulálták a görögországi játékokon), ekként önszántából nem is menne olyan értekezletre, amelynek témája - miként azt Komáromi említette - az lett volna: Gyurkovics nem a saját mintáját adta le az olimpián. (Mint köztudomású: a vetélkedő előtt két nappal ellenőrzött, s "tisztának" talált Gyurkovics vizeletében a viadal után a gyors hatásúnak és kemény szernek semmiképpen nem nevezhető oxandrolon nyomaira bukkantak.)

A huszonhat éves súlyemelő szavait klubelnöke, Komáromi Lajos és edzője, Varga László is cáfolta. Utóbbi - telefonon - úgy nyilatkozott: hármójuk egyeztetései alkalmával Gyurkovics igent mondott a tegnapra tervezett sajtótájékoztatóra. Az érintett erre úgy reagált, hogy "Laci bácsi valamit félreérthetett".

Gyurkovics az adásban megemlítette, hogy olyan telefonhívásokat kapott, amelyekben "magas szintről" azt tudatták vele: ha nem megy el az értekezletre, akkor hiába tölti majd le a 2006. augusztusában lejáró kétéves eltiltását, visszatérése után mintája "pozitív lesz". Ugyanakkor - hasonlóan Komáromihoz, aki a sajtótájékoztató lemondását fenyegetésekkel indokolta - a sportoló nem nevezte meg, ki (kik) hívta (hívták).

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.